Overslaan en naar de inhoud gaan

iPad - jouw digitale toekomst

Je gebruikt in de klas en thuis een iPad als digitaal leermiddel. Zo zal je onderwerpen die aansluiten bij je interesses en talenten op een actieve manier kunnen verkennen en verwerken. Door met de iPad te werken zal niet alleen je kennis toenemen, maar ook je zin om te leren. Bovendien zal je vaardigheden verwerven die je voorbereiden op het leven in onze sterk gedigitaliseerde maatschappij. 

De iPad is een digitaal leermiddel dat naast andere leermiddelen gebruikt wordt. Zo kan het zijn dat in sommige vakken de iPad het handboek of de papieren cursus vervangt. In andere vakken zal de iPad mogelijk samen met een bestaand handboek of werkboek gebruikt worden. Op deze manier heb je een hoeveelheid informatie ter beschikking en een veelheid aan didactische middelen via de meest recente technologieën.

Type iPad

In het Sint-Ursula-Instituut wordt gebruik gemaakt van een Apple iPad

  • 7de of 8ste generatie (2019 of recenter)
  • 32 GB of 128 GB interne opslagcapaciteit
  • 2 GB RAM 
  • iPadOS als besturingssysteem

Het gebruik van een iPad 6de generatie (2018 of recenter) is ook toegelaten.

Afbeelding
iPad
Afbeelding
Digisprong

Project Digisprong van de Vlaamse Overheid

De Vlaamse overheid wil de huidige coronacrisis aangrijpen voor een duurzame digitale versnelling in ons onderwijs: de grote digisprong voorwaarts. Op die manier wil onze overheid werken aan meer onderwijskwaliteit in het digitale tijdperk.

In het Sint-Ursula-Instituut, de grootste iPadschool in Vlaanderen, hebben we natuurlijk al enkele jaren geleden zelf de digitale versnelling ingezet: iPads worden van het 1ste tot en met het 7de jaar gebruikt in alle lessen.

In het kader van Digisprong zullen we de middelen die we van de overheid ontvangen, inzetten om het gebruik van de iPad te faciliteren.

Meer informatie over het Digisprongproject en de aankoop van de iPad vindt u hier: https://sui.be/kennismaking/ipadindeklas/

Beheerde Apple ID

De school maakt gebruik van beheerde Apple ID’s

Beheerde Apple ID's zijn uniek binnen de school en staan los van eventuele andere Apple ID's die je voor jezelf aanmaakte. In tegenstelling tot een persoonlijk Apple ID bepaalt de beheerder tot welke voorzieningen de beheerde Apple ID toegang heeft. Je ontvangt je beheerde Apple ID aan het begin van het schooljaar.

De school zal de beheerde Apple ID gebruiken om je te laten inloggen op je iPad en om toegang te geven tot Apple voorzieningen zoals iCloud, iTunes U en de apps Klaslokaal en Schoolwerk. Daarnaast kan je met andere gebruikers in de school samenwerken in Pages, Numbers en Keynote. Bij elke beheerde Apple ID komt ook nog eens 200 GB aan iCloud-opslagruimte.

Een persoonlijk Apple ID wordt niet ondersteund door de school en beheer je dus volledig zelf. De school ziet geen gegevens van je persoonlijk Apple ID.

Handboeken

Zoals je kan lezen, wordt de iPad als digitaal leermiddel naast andere leermiddelen gebruikt.

Meer informatie over het gebruik en bestellen van handboeken vind je hier terug.

Meer informatie nodig?

Neem dan zeker een kijkje bij de veelgestelde vragen op onze website